Inspiratie om te bewegen

Samen met partners en supporters hebben we steeds dat ene doel voor ogen: medewerkers in beweging krijgen. Doe hier inspiratie op om zelf aan de slag te gaan.

Fiets naar je Werk Dag

Op 25 mei 2023 is het de Fiets naar je Werk Dag. Om werkgevers en werknemers te stimuleren om vaker naar het werk te fietsen, vroegen we samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun reden om naar het werk te fietsen. Lees meer over hoe je fietsen naar het werk kunt stimuleren en laat je inspireren door alle fietsverhalen!

Lees meer

Zo krijg je met het bromvliegeffect je medewerkers in beweging

‘Met kleine veranderingen in de omgeving kun je gewenst gedrag al makkelijker, leuker of vanzelfsprekender maken,’ vertelt gedragseconoom Eva van den Broek. Zulke nudges of duwtjes noemt zij het bromvliegeffect, niet toevallig ook de titel van haar boek. De in urinoirs ingebakken vlieg is het schoolvoorbeeld van zo’n duwtje: mannen richten onbewust preciezer, wat zorgt voor veel schonere wc’s en lagere schoonmaakkosten. ‘Zoek naar die kleine ingrepen met een groot effect binnen jouw organisatie om je medewerkers letterlijk in beweging te brengen.’

Lees meer over de Bromvlieg

'Wandelend overleggen praat zoveel makkelijker'

Volgens Mieke Ansems, directeur communicatie & marketing bij VNO-NCW/MKB Nederland Wandelend is overleggen of nadenken de ideale manier om dingen op een rij te zetten. ‘Je combineert een goed gesprek met iets dat ook nog eens goed voor je is, ideaal!’

Lees artikel

Bosruiters en boomklevers krijgen je in de benen en naar buiten

Je werkplek naar buiten verplaatsen? Maak kennis met het Creative Lab van VNO-NCW. Hospitality coördinator Ernst van Dorp vertelt in dit interview over hoe zij zijn geïnspireerd door Iris Visser van het Buitenkantoor. Wil je zelf het creative lab ervaren? Dat kan!

Lees artikel

Bikkels Andre en Rieneke fietsen door weer en wind voor vrijheid en gezondheid!

Thuiswerken is het nieuwe normaal en daardoor is forenzen naar en vanuit het werk niet geheel vanzelfsprekend meer. Toch blijft het belangrijk dat je aan je dagelijkse beweging komt. Simpel toch? Pak de fiets naar het werk!

Doe fietsinspiratie op

Bikkelseizoen: Chiel gunt iedereen dagelijkse reflectie op de fiets

De dagen zijn korter, het is kouder en we werken nog steeds voornamelijk thuis. Wie pakt er dan nog de fiets naar het werk? Bikkels. De winter is het bikkelseizoen van Love to Ride voor forenzen.

Lees het fietsverhaal van Chiel

Week van de Werkstress Bingo

In de week van de werkstress stimuleren we je om je dag goed te beginnen, maar ook tijdens het werk te bewegen. Pak de fiets naar je werk, ga wandelend vergaderen met een collega en kies voor de trap!

Download de Bingokaart

Fiets naar je Werk Dag

Op Nationale Fiets naar je Werk Dag trakteren Koninklijke Gazelle en Werken in Beweging fietsers in Utrecht op gratis fietsonderhoud.

Fietscheck Fiets naar je Werk Dag

CSU: ‘fris in je thuiswerk’ tijdens de wandel- en weetingweek

‘Langdurig thuiswerken zoals tijdens de coronacrisis is geen sprint maar een marathon. Je moet eraan blijven werken om goed voor jezelf te zorgen door bijvoorbeeld ook thuis in beweging te blijven. Daarom organiseerde CSU een wandel- en weetingweek’.

De wandel- en weetingweek van CSU

Zo krijgt de Nationale Politie meer blauw op de fiets

Steeds meer politiemensen fietsen zich fris, met dank aan de gecombineerde inzet van strategisch beleid, goede faciliteiten, enthousiaste ambassadeurs en een uitgebreid activerings- en stimuleringsprogramma.

Laat je inspireren door dit voorbeeld

Bikkelseizoen: Coert fietst 25km naar zijn werk

“Ik fiets omdat ik niet met een mondkapje in de trein wilde zitten. En omdat het lekker en gezond is.”

Bikkelseizoen: Coert fietst 25km naar zijn werk

Bikkelseizoen: fietsen is een cadeau voor Jacqueline

“Ik fiets omdat ik het een heerlijke èn efficiënte manier vind om te bewegen in de buitenlucht.”

Lees Jacqueline haar verhaal

Zo krijgt Kaliber thuis de loop erin

Thuiswerken zat vóór corona dan ook niet verweven in hun bedrijfscultuur, inmiddels is dit wel het geval. Hoe houdt Kaliber medewerkers ook thuis in beweging?

Klik hier voor inspiratie

Nederlandse Loterij

“Sport doet iets met je. Daarom organiseerden we tijdens de Nationale Sportweek een Stappen Challenge. Collega’s zetten in negen dagen tijd in totaal meer dan 4 miljoen stappen!"

Inspiratie door Nederlandse Loterij

Wandelend werkstress verlagen

Oortjes in, koptelefoon op. Inspirerende podcasts helpen jou wandelend de werkweek door te komen. Sta stil bij waarom groen zo gezond is, hoe zorg je voor een fijne thuiswerkplek en wist je dat wandelen helend werkt? Op maandag 16 november startte de week van de werkstress en motiveerden wij mensen om elke dag de computer even af te sluiten om de natuur in de gaan en zo te #werkeninbeweging!

Wandelend werkstress verlagen