Downloads

Door de hele site vind je leuke downloads om mee aan de slag te gaan. Dit is een volledig overzicht van alle downloads die je helpen om meer te bewegen naar, tijdens en vanuit het werk!

Tipsheet Beweegvriendelijke Werkomgeving

Een beweegvriendelijk bedrijventerrein nodigt uit om op de fiets te komen, of het OV te pakken en het laatste stuk te lopen. Met dit tipsheet zet je de eerste stappen richting het beweegvriendelijk inrichten van bedrijventerreinen.

Tipsheet wandelen

Hier loop je warm voor! Met de tipsheet wandelen leer je meer over hoe wandelen bijdraagt aan vitaliteit. Van meer lopen tijdens de werkdag word je fitter, creatiever, productiever en minder gestrest. Dat is pure winst.

Factsheet: voordelen van fietsen

Fietsers zijn minder gestrest en zijn minder vaak ziek. Meer weten? Download hier alle cijfers en feiten op een rij.

Ansichtkaart: ik zie jou wel zitten

Me deze ansichtkaart nodig je collega's uit om samen in beweging te komen. Maak samen een lunchwandeling, doe jullie volgende overleg wandelend, fiets samen naar het werk of kies zelf een leuke activiteit om beweging in het werk te brengen.

Bureau kubus: kom in beweging

Ontvang een gratis portie motivatie op je bureau. Op deze desk-kubus staan deskersice tips, je kunt je collega’s laten weten dat je een belrondje aan het doen bent of een weeting hebt. Download, vouw en zet hem op je bureau!

Factsheet: fiets en fiscus

We hebben op een rijtje gezet wat je als werkgever kunt doen voor je medewerkers en welke voordelen dit heeft.

Kaartjes: beweeg meer op het werk

Download en print onderstaande kaarten en deel ze uit onder je collega’s, zet ze op jullie intranet of hang ze op. Zo prikkel je je collega’s om in beweging te komen.

Liftposters

Betrapt bij de lift? Door trap te lopen verbrand je meer calorieën! Met deze liftposters stimuleer je werknemers om vaker voor de trap te kiezen.

Factsheet: voordelen van wandelen

Een half uur wandelen zorgt voor meer weerstand en verhoogt de arbeidsproductiviteit. Meer weten? Download hier alle cijfers en feiten op een rij.

Weeting wegwijzer

Kom alles te weten over hoe je wandelend vergaderen effectief kunt implementeren in je organisatie, inclusief concrete tools en handige checklists.

Weeting minigids

Wil je zelf aan de slag met het maken van een weetingroute voor jou en je collega´s? In deze minigids krijg je tips over hoe je een goede route maakt en hoe je op een gestructureerde manier wandelend kunt vergaderen.

Thuiswerktips

Plank je soepel, de ideale rek en zit je fit! Met deze thuiswerktips komen je medewerkers zeker in beweging.