Beweging werkt!

Wandelnet en Fietsersbond brengen samen met werkgevers Werken in Beweging. In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport helpen we je om je medewerkers dagelijks meer te laten bewegen door vaker te fietsen en te lopen.

Lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk is goed voor je organisatie én goed voor je medewerkers want meer bewegen maakt productiever, creatiever en gezonder.

Wie is Werken in Beweging

Een beweging bestaat bij de gratie van haar deelnemers: onze alliantiepartners, supporters, aanbieders en alle andere personen en organisaties die gebruik maken van de geboden kennis en ons netwerk. Daarnaast zijn er natuurlijk de mensen die zorgen voor beweging achter de schermen:

Programmateam
Programmamanager Femke Hulshof stuurt het programmateam aan dat verder bestaat uit: Carmen Meijer (project- en communicatiemanager), Stephanie Bathoorn (communicatiemedewerker) en Linda Blankenstein (tekstschrijver).
Je kunt ons bereiken via info@werkeninbeweging.nl of via LinkedIn.

Founding partners
Werken in Beweging wordt in beweging gezet door onze founding partners: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Stuurgroep
Douwtje de Vries (Fietsersbond) en Frank Hart (Wandelnet) sturen het projectteam aan en houden de projectdoelstellingen in de gaten.

Bekijk onze partners

Sluit je aan bij een snel groeiende groep van alliantiepartners. We delen onderling onze kennis, netwerken en communicatiekanalen. Steeds met dat ene doel voor ogen: medewerkers in beweging krijgen.

Partners

Wat is Werken in Beweging

Online kennisplatform
Leuk gezegd, maar hoe zet je je medewerkers in beweging? Op deze site vind je praktische informatie om snel aan de slag te gaan. Maar ook feiten en cijfers, praktijkervaringen van andere werkgevers, tips en trics, verwijzigingen en handige downloads om meteen te gebruiken. Kortom: alles wat je nodig hebt om medewerkers vaker te laten lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk.

Aanbieders
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het in beweging krijgen van je medewerkers? Wij hebben verschillende marktpartijen verzameld die je hierbij met adviseurs, maatwerk en middelen kunnen ondersteunen. Wil je meer weten over fietsen, wandelen, bewegen op de werkvloer, weetings of thuiswerken. Je vindt alle aanbieders en mobiliteitsnetwerken hier.

Onderzoek
Hoe groot zijn de effecten van bewegen, en wat levert dit op? Wat voor effecten zijn waar te nemen als gevolg van veranderde bewegingspatronen? Hoewel een precies antwoord natuurlijk sterk per werknemer verschilt, en er zeker extra onderzoek nodig is om hier meer grip op te krijgen, heeft Decisio een eerste inschatting gemaakt van deze effecten. De online rekentool is een versimpelde versie van het door Decisio ontwikkelde rekenmodel.
> Lees meer

Alliantie
Gezondere en vitalere medewerkers: dat is niet alleen onze focus maar ook die van veel andere organisaties. En dat is mooi want samen bereiken we méér mensen dan alleen, bieden we een uitgebreider ‘beweeg- en gezondheidsmenu’ aan dan in ons eentje. Daarom werken wij graag samen met een zich snel uitbreidende groep van alliantiepartners. We delen onderling onze kennis, netwerken en communicatiekanalen. Steeds met dat ene doel voor ogen: medewerkers in beweging krijgen.
> Lees meer

Supporters
Werkgevers die werk willen maken van meer beweging naar, vanuit en op de werkvloer, sluiten zich kosteloos aan als supporter van Werken in Beweging. De voordelen van supporter zijn? Veel support! Denk aan gratis expertsessies, on- en offline bijeenkomsten, deelname aan het onderzoek, gebruik maken van het WIB netwerk, communicatiematerialen en meer. In ruil vragen we je serieus aan de slag te gaan met het stimuleren van lopen en fietsen binnen je organisatie en je opgedane kennis, ervaring en netwerk desgevraagd te delen met andere werkgevers.
> Lees meer

Netwerkbijeenkomsten
Werken in Beweging organiseert voor en met haar partners en supporters jaarlijks een aantal interessante netwerkbijeenkomsten en kleinschalige expertsessies, zowel online als fysiek.

Bekijk onze supporters

Sluit je met jouw organisatie kosteloos aan als supporter van Werken in Beweging en profiteer van gratis expertsessies, on- en offline bijeenkomsten, deelname aan het onderzoek, contact met het WIB netwerk en communicatiematerialen.

Supporters