Zo blijft jouw organisatie in beweging

Hoe stimuleer je als organisatie meer beweging naar en tijdens het werk? Dat kan door mee te wandelen op de Wandel Tijdens Je Werkdag, op de fiets te stappen op de Fiets naar je Werk Dag en je werk mee naar buiten te nemen op de Outdoor Office Day. 

Volwassenen zouden minstens 2,5 uur per week matig intensief moeten bewegen. Uit cijfers van het CBS blijkt echter dat slechts 47% van de Nederlanders dit doet. Het stimuleren van lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk helpt erbij om aan de 150 minuten beweging per week te komen. Daarbij zijn werknemers die bewegen gezonder, blijer, creatiever én energieker. Stimuleer bewegen tijdens de werkdag o.a. door mee te wandelen op de Wandel Tijdens Je Werkdag, op de fiets te stappen op de Fiets naar je Werk Dag en neem je werk mee naar buiten op de Outdoor Office Day.

Wandel Tijdens Je Werkdag | 4 april

Wist je dat... 30 minuten per dag wandelen de symptomen van depressiviteit met 36% kan verlagen? Uit onderzoek blijkt dat klachten onder werknemers over geestelijke gezondheid met 31% toenemen. Wandelen toevoegen aan de dagelijkse routine heeft een positief effect op de mentale gezondheid van werknemers. Van wandelen wordt men gelukkig, positief en ontspannen: Wandelnet en provincie Drenthe willen dat iedereen kan wandelen, ook op een normale werkdag. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne ‘Uit je hoofd, in de benen’ roepen we werkgevers en werknemers op om donderdag 4 april 2024 samen met ons stappen te zetten.

Lees meer

Fiets naar je Werk Dag | 16 mei

Op 16 mei 2024 is het de Fiets naar je Werk Dag. De dag waarop Nationale Fietsprojecten wil dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Als organisatie kun je deelnemen en daarmee een bijdrage leveren aan Cycling out of Poverty: zo help je andere mensen in de wereld aan een fiets.

Lees meer

Outdoor Office Day | 13 juni

Werk, welzijn en stedelijke natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vier op 13 juni 2024 het gezonder werken in de stad. Organiseer een weeting, maak een belrondje of werk aan je tuintafel. Het maakt niet uit of je thuis werkt of lekker op kantoor zit, zelfstandige bent of leidinggevende bij een groot bedrijf. Neem jij (samen met je collega's) het werk mee naar buiten de #OutdoorOfficeDay? Foto: Joris Louwes

Lees meer