Bikkelseizoen: fietsen door weer en wind voor vrijheid en gezondheid!

Bikkels Andre en Rieneke vertellen je waarom zij genieten van fietsen naar hun werk.

De dagen zijn korter, het is kouder en we werken nog steeds voornamelijk thuis. Wie pakt er dan nog de fiets naar het werk? Bikkels. De winter is het bikkelseizoen van Love to Ride voor forenzen. Wij vroegen bikkels de hemd van het lijf. Doe inspiratie op door onze bikkelverhalen te lezen. Andre en Rieneke fietsen allebei graag naar hun werk. Lees hieronder waarom zij voor de fiets kiezen.

Thuiswerken is het nieuwe normaal en daardoor is forenzen naar en vanuit het werk niet geheel vanzelfsprekend meer. Toch blijft het belangrijk dat je aan je dagelijkse beweging komt. De bikkels die meedoen aan Love to Ride vertellen je graag waarom ze jou aanraden om de fiets te pakken op de momenten dat je wel naar het kantoor gaat, of waarom het juist lekker is om tussen de online vergaderingen door op de fiets te stappen!

Ik fiets omdat het een vorm van ontspanning is en het daarnaast ook nog eens goed is voor mijn lichaamsbeweging.
Andre
Foto door Andre. Tekst gaat verder onder foto.
Fietste jij altijd al naar het werk?

Andre: Ik fiets sinds juli van het afgelopen jaar omdat ik dichter bij huis ben gaan werken.
Rieneke: Ik ga altijd op de fiets naar mijn werk. Ik heb altijd maximaal 7 km van mijn werk gewoond. Deze afstand is prima te  fietsen.

Waarom fiets je deze route naar het werk?

Andre: Het is de kortste route.
Rieneke: Om naar mijn werk te gaan fiets ik altijd de kortste route, naar huis fiets ik soms wel een eindje om, om naar de winkel te gaan.

Waarom gun jij anderen het plezier van fietsen naar het werk?

Andre: Het is goed voor lichaam en geest en daarnaast draag je een klein steentje bij aan een beter milieu.
Rieneke: Je komt fris op je werk aan, en op de terugweg kun je de dag voor jezelf eens nog doornemen en “achter je laten”. Als je, zoals met mijn werk, de hele dag binnen bent geweest is het heerlijk om buiten eens diep in-  en uit te ademen, de wind door de haren te voelen. Het werkt ontspannend!

Fietsen geeft mij vooral een gevoel van vrijheid, naartoe gaan waar ik wil.
Rieneke
Foto door Rieneke. Tekst gaat verder onder foto.

Wat betekent fietsen voor jou?

Rieneke: Fietsen geeft mij vooral een gevoel van vrijheid, naartoe gaan waar ik wil. Een ontspannen, relaxed gevoel.
Andre:
Omdat ik bij mijn werk veel zit is dagelijks 2x 14,5 kilometer fietsen een goede afwisseling. En als het een keer regent, dan is het maar zo. Ik heb een goed regenpak. Daarnaast fiets ik ook recreatief om heerlijk je hoofd leeg te maken. We gebruiken vaak de knooppunten om een mooie route samen te stellen.

Wij vinden jou een bikkel omdat jij door weer en wind fietst! Hoe zorgen we ervoor dat meer mensen voor de fiets kiezen als vervoersmiddel naar het werk?

Rieneke: Zorg voor een fijne fiets, goede houding, goede kleding die beschermt tegen weer en wind. 
Andre:
Dat de infrastructuur goed is; dan bedoel ik goede fietspaden en weinig verkeerslichten. Dan kan je lekker doortrappen. Daarnaast kunnen werkgevers het stimuleren door naast het bestaande belastingvoordeel ook andere faciliteiten te bieden. Zoals een goede fietsenstalling met oplaadpunten voor de ebike, de mogelijkheid om je natte kleding te drogen en een douche voor de warme zweetdagen.

Meer fietsfaciliteiten voor jouw werknemers?

Lees hier alles over hoe je fietsvriendelijk wordt als organisatie.

Fietsvriendelijk Bedrijf

Over Love to Ride

Love to Ride is hét fietsprogramma voor werkend Nederland. Het programma stimuleert om vaker de fiets te pakken. Zo draag je bij aan je eigen gezondheid én een gezonder leefmilieu. Love to Ride is een internationaal programma dat je wereld een beetje schoner, mooier en vitaler wil maken. Ben jij ook een bikkel? Bekijk dan het programma op de website of neem contact met ons op. Love to Ride wordt in Nederland aangeboden door Workplace Giving.