Bikkelseizoen: fietsen is een cadeau voor Jacqueline

“Ik fiets omdat ik het een heerlijke èn efficiënte manier vind om te bewegen in de buitenlucht.”

De dagen zijn korter, het is kouder en we werken voornamelijk thuis. Wie pakt er dan nog de fiets naar het werk? Bikkels. De winter is het bikkelseizoen voor forenzen. Love to Ride deelt het verhaal van bikkels die altijd al fietsten, die genieten van het buiten zijn en bikkels die zijn gaan fietsen door Covid-19.

Het programma stimuleert medewerkers om vaker de fiets te pakken. Zo draag je bij aan je eigen gezondheid én een gezonder leefmilieu. Voor Jacqueline (49) is de combinatie gezondheid en natuur pure winst: “Fietsen is voor mij een frisse neus halen, mijn hoofd leeg fietsen en aan mijn dagelijkse beweging werken terwijl ik mag genieten van de natuur. Ik knap ervan op als ik op de fiets zit terwijl ik in de auto meestal mijn energie voel weglekken en mijn humeur verslechtert. Op de fiets is het juist alsof de dag van me afvalt, en ik de perikelen van de dag achter me laat. Bovendien kan ik de file vermijden! Voor mij is het een straf als ik niet kan fietsen. Ik mis dan echt een vitaal stuk om mijn dag op te starten of af te ronden. Ik heb in de loop van de jaren geleerd om te genieten van de rit als activiteit op zich, in plaats van zo snel mogelijk van A naar B te komen. In de winter vind ik het zo lekker, die vrieskou. Ik kleed me dan goed aan maar na een kwartier moet ik altijd wat uittrekken omdat ik het zo warm krijg. Op mijn plaats van bestemming tintel ik nog lekker na. Zelfs als het regent vind ik het heerlijk, als de kleding maar goed is!”

Jacqueline

“Je wint er vitaliteit mee”

“Het is een mindset om zo met fietsen om te gaan. Mensen denken dat het meer tijd kost dan bijvoorbeeld met de auto. Maar eigenlijk valt dat best mee in de praktijk. Soms heb ik ook geen zin als ik moe ben na een werkdag, maar als ik eenmaal onderweg ben, en zeker als ik het bos in rijd, ben ik áltijd blij dat ik mag fietsen. En je wint er vitaliteit mee, die is niet in tijd terug te betalen!”

Cadeautje

“Om op locatie te werken heb ik op een dag 2 uur extra reistijd, omdat ik een deel van de rit wil fietsen: 12 km naar station Nijmegen, waarvan het grootste deel door het bos. In deze tijd is dat in het donker. Toch vind ik dat altijd weer een cadeautje, zo’n ontwakend bos in de ochtend. Vanochtend stak er nog een das over waarvoor ik op de rem moest. En in de avond valt de drukte van de stad en van de dag van me af als ik het rustige bos in fiets. Ik kom altijd verkwikt en vrolijk thuis, wat ik echt niet heb als ik met de auto reis!” Jacqueline werkt in de omgeving Apeldoorn/Elst en soms Wijchen, Ede of Arnhem.

Foto door Jacqueline

Over Love to Ride

Love to Ride is hét fietsprogramma voor werkend Nederland. Het programma stimuleert om vaker de fiets te pakken. Zo draag je bij aan je eigen gezondheid én een gezonder leefmilieu. Love to Ride is een internationaal programma dat je wereld een beetje schoner, mooier en vitaler wil maken. Ben jij ook een bikkel? Bekijk dan het programma op de website of neem contact met ons op. Love to Ride wordt in Nederland aangeboden door Workplace Giving.