Fiets naar je Werkdag 2024: tandem-interviews met werkgever en werknemer

Het goede fiets-voorbeeld geven: dat doen deze bedrijven! Wij spraken met werkgevers en werknemers in een duo-interview en delen graag hun inspirerende verhalen. Steeds meer werkgevers grijpen de Fiets naar je Werk Dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren en hun medewerkers in het zonnetje te zetten. Laat je inspireren en beloon je werknemers tijdens de Fiets naar je Werkdag op 16 mei 2024.

Eén dag per jaar vraagt NFP Groep nadrukkelijk aandacht voor fietsen naar het werk. Eén dag per jaar willen zij dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Waarom? Omdat fietsen gezond is, omdat het een positieve uitwerking op ons immuunsysteem heeft, het ons geluksgevoel bevordert, goed voor je portemonnee en het milieu is én omdat het gewoon beter werkt.

Samen met NFP Groep spraken we met werkgevers en werknemers in een tandem-interview. Zij delen hun fietsverhaal! Laat je inspireren door verhalen van organisaties die werknemers stimuleren, motiveren en belonen om te fietsen.

Bieden jullie al een fietsregeling aan? Belonen jullie fietsende werknemers meer dan werknemers die voor de auto kiezen? En organiseren jullie al een activiteit tijdens de Fiets naar je Werk Dag op 16 mei?
Lees hier alles over de Fiets naar je Werkdag en meld jouw bedrijf aan.

Brocacef fietst richting vitaal en verbindend beleid

Vitaliteit, verbinding en voorbeeldgedrag. Deze drie sleutelwoorden komen steeds weer terug in ons gesprek met Julien Pluijmen. De zeer bevlogen HRM-directeur van Brocacef beantwoordt samen met HR-medewerker Stephanie van Haasen-Vermeulen onze fietsvragen. ‘Ik deel op de fiets filmpjes met mijn team en vraag ze meteen hoe zij vandaag naar het werk komen.’

Brocacef vitaal en verbindend

Rouveen Kaasspecialisten: "We belonen je om op de fiets te komen"

Al meer dan honderd jaar is Rouveen Kaasspecialiteiten meester in het maken van kaas. Waar ze ook meester in zijn, is het op de fiets krijgen -én houden- van hun medewerkers.

Lees het interview

Innoord: Schoolvoorbeeld krijgt collega’s, leerlingen en ouders op de fiets

De stichting stimuleert haar bijna 500 medewerkers meer te gaan fietsen. En de directeur inspireert met zijn enthousiasme niet alleen collega’s.

Lees het interview

Terugblik Fiets naar je Werkdag 2023

Meer dan 33.350 deelnemers meldden zich aan voor de alweer 17e editie. Nog nooit waren dat er zo veel; een record!

Niet alleen het mooie weer hielp mee aan deze massale deelname. Steeds meer werkgevers grijpen deze dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren. Veel werkgevers maakten van de dag een feestje. Ze ontvingen de fietsende medewerkers met een o.a. ontbijtje, orkestje of een andere gezonde lekkernij!

Maar deze dag zijn nog meer records gebroken! In totaal is door fietsers € 14.961,40 gedoneerd aan Cycling out of Poverty. Meer donaties en ook het gemiddelde bedrag is met € 6,82 gemiddeld hoger dan ooit. Fantastisch!

Top 3 meest
gelezen
artikelen