‘Ik bepaal mijn eigen tempo’

De gezondheidsfreak, de gewone fietser of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Monique noemt zichzelf een met de wind in de rug type.

‘Sinds ik maar een paar kilometer van mijn werk woon, spring ik iedere werkdag goedgemutst op de fiets, wat voor weer het ook is. Ik heb zelf de regie in handen, geen last van files en fietsen maakt mijn hoofd lekker leeg. Ik word er blij van!’ Monique Herman (57) woont in Utrecht en is docent op het Sint Bonifatius College.

Geen vergoeding
Worden fietsende medewerkers met open armen ontvangen daar? ‘Er is een goede fietsenstalling maar die is niet overdekt. We krijgen korting bij de aanschaf van een nieuwe fiets maar een fietskilometervergoeding krijgen we helaas niet, was het maar waar!’

Mooi-weer-wielrenner
Wel is er een personeelswielerploeg op school, wat Monique zeker aanspreekt. ‘Ik heb zelf ook een racefiets, maar die komt pas boven de 10 graden in actie. Ik ben een buitenmens en kampeer graag. Op fietsvakantie gaan vind ik ook heel fijn, veel minder stressvol dan met de auto en zo fysiek bezig zijn voelt lekker. Fietsen betekent voor mij vooral vrijheid, buiten zijn en zelf mijn eigen tempo bepalen.’

Fiets naar je Werk Dag: fiets jij mee op 25 mei?

Om aandacht te vragen voor de Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023, vroegen wij samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun fietsverhaal. Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Wat is jouw reden om ’s ochtends op de fiets te stappen? Je kunt je nog opgeven voor de Fiets naar je Werk Dag: dat kan hier.

> Alle fietsverhalen lezen? Bekijk ze hier.
> Meer weten over de Fiets naar je Werk Dag en waarom fietsen naar en vanuit je werk zo goed voor je is? Je leest er hier alles over. Tip: check onze rekentool en tel uit je winst!