‘Door te fietsen naar mijn werk maak ik nieuwe vrienden’

De gezondheidsfreak, de gewone fietser of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist het wind in de rug type, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Ronald noemt zichzelf de sociale fietser.

‘Mensen die ik fietsend naar mijn werk vaak tegenkom gedag zeggen, dat vind ik echt ontzettend leuk’, zegt Ronald Bijwaard (63). Dagelijks fietst hij 21 kilometer heen en weer tussen Egmond aan den Hoef en zijn werk bij de technische dienst van VIVA zorggroep de Marke in Bergen. ‘Laatst stopten deze meneer en ik om eens kennis te maken na al dat gegroet in het voorbijgaan. Blijkt hij les te hebben gegeven op dezelfde school in Salamanca waar ik ooit een paar weken Spaans heb geleerd! Binnenkort gaan we samen lunchen. Mooi toch dat uit onze fietsritten zomaar een vriendschap ontstaat.’

Loslaten

Ronald laat de auto liefst zoveel mogelijk staan. ‘Fietsen is lekker ontspannen, je beweegt, bent lekker in de buitenlucht en geniet van de jaargetijden en de natuur. Tijdens mijn woon-werkritten probeer ik los te laten wat er die dag allemaal de revue passeerde, het is een goede uitlaatklep. Sinds kort heb ik een elektrische fiets, dat gaat toch wel erg lekker moet ik zeggen, maar de gewone fiets blijft zeker. Er staat alweer een fietsvakantie gepland, en bij weekendjes weg gaan de fietsen vaak mee. Onze personeelsvereniging organiseert jaarlijks ook een fietstocht. Natuurlijk ga ik dan mee, gezellig!’

Fiets naar je Werk Dag: fiets jij mee op 25 mei?

Om aandacht te vragen voor de Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023, vroegen wij samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun fietsverhaal. Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Wat is jouw reden om ’s ochtends op de fiets te stappen? Je kunt je nog opgeven voor de Fiets naar je Werk Dag: dat kan hier.

> Alle fietsverhalen lezen? Bekijk ze hier.
> Meer weten over de Fiets naar je Werk Dag en waarom fietsen naar en vanuit je werk zo goed voor je is? Je leest er hier alles over. Tip: check onze rekentool en tel uit je winst!