Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023

Eén dag per jaar vraagt NFP Groep nadrukkelijk aandacht voor fietsen naar het werk. Eén dag per jaar willen zij, en wij natuurlijk ook, dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Waarom? Omdat fietsen gezond is, omdat het een positieve uitwerking op ons immuunsysteem heeft, het ons geluksgevoel bevordert, goed voor je portemonnee en het milieu is én omdat het gewoon beter werkt. Fiets jij mee?

Dus, fiets jij mee op 25 mei? Samen met je collega’s en de rest van Nederland? Je maakt met je deelname automatisch kans op een prachtige elektrische fiets inclusief fietsverzekering. En als je wilt kun je die dag ook iets goeds doen voor een ander door je bespaarde autokosten te doneren aan CooP-Africa.

Meld je hier aan voor de Fiets naar je Werk Dag 2023 en zet het in je agenda! 

Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser

Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper?

Samen met NFP Groep vroegen we het fietsers die elke dag naar hun werk fietsen! Bekijk hier de verhalen van 14 fanatieke fietsers die allemaal hun eigen reden hebben om ’s ochtends op de fiets te stappen. Zo krijgt de een een fijne fietskilometervergoeding en de ander gebruikt fietsen om even uit te zoomen na een werkdag. Ook dient de fiets als dagelijkse work-out en de ander draagt op zijn manier bij aan een lagere CO2 uitstoot.

Lees alle fietsverhalen hier

 

Hoofdprijs 2023

Met je aanmelding maak je automatisch kans op een fantastische nieuwe fiets; Pegasus Siena E7F Plus Disc t.w.v. € 2.599,-, inclusief fietsverzekering. Deze netjes afgewerkte fiets is voorzien van een zeer stille Bosch Active Plus middenmotor en een 400 Wh accu. Comfort alom als je fietst naar je werk. Meld je snel aan en maak kans op deze topper!

Schrijf je in

Reisgedrag beïnvloeden

Je collega’s overhalen om wat vaker de auto te laten staan en ook eens te kiezen voor de fiets. Hoe moeilijk kan het zijn? Fietsenstalling op orde: check.  Fietsregelingen: check. Laat die fietsers maar komen! De praktijk blijkt vaak weerbarstiger. En dat komt voor een groot deel door ons gewoontegedrag. Meer dan 95% van ons gedrag is automatisch! We denken er vaak niet bij na of we vandaag de auto of de fiets zullen pakken, we doen ‘gewoon’ wat we altijd doen. Nieuw gedrag wordt pas na een paar maanden een gewoonte. Is fietsstimulering dan hopeloos? Welnee! Gelukkig zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om je medewerkers een duwtje in de goede richting te geven.

De Fiets naar je Werk Dag is een mooi moment om collega’s te stimuleren om meer te gaan fietsen. Het is weer lang licht en de zon schijnt steeds vaker! Lees hier tips & tricks om collega’s (en jezelf) op de fiets te krijgen.

 

Cycling out of Poverty: een fiets maakt het verschil

Met je deelname aan Fiets naar je Werk Dag kun je ook andere mensen in de wereld helpen. Hoe het werkt? Bij aanmelding berekenen wij de autokosten die je bespaart door op de fiets te gaan die dag. Dit kleine bedrag kun je direct doneren aan Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Elke €150 betekent één nieuwe fiets voor een gezin in Oeganda. Al meerdere jaren werken wij met deze Nederlandse organisatie samen. Want in Oeganda maakt een fiets een groot verschil. Dat laten we je ook graag zien. Lees hier meer over het goede doel.

Wat levert fietsen op?

Wil je weten wat het je organisatie oplevert als medewerkers meer bewegen naar, tijdens en vanuit hun werk? Hier bereken je de financiële- en gezondheidsbaten als meer medewerkers fietsen, wandelen, traplopen en staand of wandelend vergaderen.

Reken het uit

Bekijk de voordelen van fietsen

Fietsers zijn minder gestrest en zijn minder vaak ziek. Meer weten? Download hier alle cijfers en feiten op een rij.