Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023

Eén dag per jaar vraagt NFP Groep nadrukkelijk aandacht voor fietsen naar het werk. Eén dag per jaar willen zij, en wij natuurlijk ook, dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Waarom? Omdat fietsen gezond is, omdat het een positieve uitwerking op ons immuunsysteem heeft, het ons geluksgevoel bevordert, goed voor je portemonnee en het milieu is én omdat het gewoon beter werkt. Fiets jij mee?

Terugblik Fiets naar je Werkdag 2023

Meer dan 33.350 deelnemers meldden zich aan voor de alweer 17e editie. Nog nooit waren dat er zo veel; een record!

Niet alleen het mooie weer hielp mee aan deze massale deelname. Steeds meer werkgevers grijpen deze dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren. Veel werkgevers maakten van de dag een feestje. Ze ontvingen de fietsende medewerkers met een o.a. ontbijtje, orkestje of een andere gezonde lekkernij!

Maar deze dag zijn nog meer records gebroken! In totaal is door fietsers € 14.961,40 gedoneerd aan Cycling out of Poverty. Meer donaties en ook het gemiddelde bedrag is met € 6,82 gemiddeld hoger dan ooit. Fantastisch!

Heb je donderdag 16 mei 2024 al in je agenda geblokt? Dan fietsen we weer massaal naar het werk op de Fiets naar je Werkdag.

Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser

Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper?

Samen met NFP Groep vroegen we het fietsers die elke dag naar hun werk fietsen! Bekijk hier de verhalen van 14 fanatieke fietsers die allemaal hun eigen reden hebben om ’s ochtends op de fiets te stappen. Zo krijgt de een een fijne fietskilometervergoeding en de ander gebruikt fietsen om even uit te zoomen na een werkdag. Ook dient de fiets als dagelijkse work-out en de ander draagt op zijn manier bij aan een lagere CO2 uitstoot.

Lees alle fietsverhalen hier

 

Reisgedrag beïnvloeden

Je collega’s overhalen om wat vaker de auto te laten staan en ook eens te kiezen voor de fiets. Hoe moeilijk kan het zijn? Fietsenstalling op orde: check.  Fietsregelingen: check. Laat die fietsers maar komen! De praktijk blijkt vaak weerbarstiger. En dat komt voor een groot deel door ons gewoontegedrag. Meer dan 95% van ons gedrag is automatisch! We denken er vaak niet bij na of we vandaag de auto of de fiets zullen pakken, we doen ‘gewoon’ wat we altijd doen. Nieuw gedrag wordt pas na een paar maanden een gewoonte. Is fietsstimulering dan hopeloos? Welnee! Gelukkig zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om je medewerkers een duwtje in de goede richting te geven.

De Fiets naar je Werk Dag is een mooi moment om collega’s te stimuleren om meer te gaan fietsen. Het is weer lang licht en de zon schijnt steeds vaker! Lees hier tips & tricks om collega’s (en jezelf) op de fiets te krijgen.

 

Cycling out of Poverty: een fiets maakt het verschil

Met je deelname aan Fiets naar je Werk Dag kun je ook andere mensen in de wereld helpen. Hoe het werkt? Bij aanmelding berekenen wij de autokosten die je bespaart door op de fiets te gaan die dag. Dit kleine bedrag kun je direct doneren aan Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Elke €150 betekent één nieuwe fiets voor een gezin in Oeganda. Al meerdere jaren werken wij met deze Nederlandse organisatie samen. Want in Oeganda maakt een fiets een groot verschil. Dat laten we je ook graag zien. Lees hier meer over het goede doel.

Wat levert fietsen op?

Wil je weten wat het je organisatie oplevert als medewerkers meer bewegen naar, tijdens en vanuit hun werk? Hier bereken je de financiële- en gezondheidsbaten als meer medewerkers fietsen, wandelen, traplopen en staand of wandelend vergaderen.

Reken het uit

Bekijk de voordelen van fietsen

Fietsers zijn minder gestrest en zijn minder vaak ziek. Meer weten? Download hier alle cijfers en feiten op een rij.