Fietsers in het zonnetje

Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? We vroegen het fietsers die elke dag naar hun werk fietsen! Bekijk hier de verhalen van fanatieke fietsers die allemaal hun eigen reden hebben om ’s ochtends op de fiets te stappen.

Eén dag per jaar vraagt NFP Groep nadrukkelijk aandacht voor fietsen naar het werk. Eén dag per jaar willen zij dat heel Nederland de auto laat staan en op de pedalen stapt. Waarom? Omdat fietsen gezond is, omdat het een positieve uitwerking op ons immuunsysteem heeft, het ons geluksgevoel bevordert, goed voor je portemonnee en het milieu is én omdat het gewoon beter werkt.

Samen met NFP Groep vroegen we fietsers die elke dag naar hun werk fietsen om hun fietsverhaal! Bekijk hier de verhalen van 14 fanatieke fietsers die allemaal hun eigen reden hebben om ’s ochtends op de fiets te stappen. Zo krijgt de een een fijne fietskilometervergoeding en de ander gebruikt fietsen om even uit te zoomen na een werkdag. Ook dient de fiets als dagelijkse work-out en de ander draagt op zijn manier bij aan een lagere CO2 uitstoot.

Arnold fietst 15 kilometer tussen huis en werk

“Via CGI kunnen we belastingvrij een fiets kopen en we krijgen 9 cent per fietskilometer vergoed.” Lees Arnold zijn fietsverhaal.

Fietsverhaal Arnold

Renske komt door fietsen wakker aan op haar werk

“Dat half uurtje is echt even me-time waarbij ik uitcheck van een drukke dag voor de klas.” Renske haar verhaal lees je hier.

Fietsverhaal Renske

Bernard fietst 5 km met zijn zoontje naar school

“Vrijheid, frisheid en lekker even een ‘work-out’ uitvoeren terwijl je je verplaatst is voor mij gewoon een heerlijk gevoel.” Lees het fietsverhaal van Bernard.

Fietsverhaal Bernard

Lian maakt haar hoofd leeg op de fiets

"Ik ben heel graag buiten, heerlijk van de natuur genieten en bewegen. Op de fiets denk ik na en maak ik plannen." Lees Lian haar fietsverhaal.

Fietsverhaal Lian

Hans wil niet meer anders dan met de fiets naar het werk

"Als HR-adviseur voer ik regelmatig gesprekken met nieuwe medewerkers, een aantal van hen komt nu ook op de fiets en is er enthousiast over. " Lees Hans zijn fietsverhaal.

Fietsverhaal Hans

Fietsen is een verslaving voor Johan

"Blijven bewegen is belangrijk als je ouder wordt. Ik wil na een actief werkleven gezond en fit genoeg zijn om met mijn familie te genieten van mijn welverdiende pensioen." Lees Johan zijn fietsverhaal.

Fietsverhaal Johan

Voor Monique betekent fietsen vrijheid

“Ik heb zelf de regie in handen, geen last van files en fietsen maakt mijn hoofd lekker leeg. Ik word er blij van!”. Lees het fietsverhaal van Monique.

Fietsverhaal Monique

Raj leeft met zijn gezin duurzaam en gezond

"Door te fietsen bespaar ik 250 kilo CO2-uitstoot per jaar! Daar haal ik als duurzaamheidsexpert enorm veel plezier uit." Lees het fietsverhaal van Raj.

Fietsverhaal Raj

Ronald maakt nieuwe vrienden op de fiets

"Laatst maakten deze meneer en ik kennis na al dat gegroet in het voorbijgaan. Blijkt hij les te hebben gegeven op dezelfde school in Salamanca waar ik ooit Spaans leerde!" Lees het fietsverhaal van Ronald.

Fietsverhaal Ronald

Fietsen is een feestje volgens Rudy

"Dichter bij mijn werk wonen levert meer tijd op voor andere dingen zoals een rondje fietsen of een heerlijke curry maken." Lees Rudy zijn fietsverhaal.

Fietsverhaal Rudy

De fiets zorgt voor voorspelbaarheid volgens Sander

"Ondanks mijn leaseauto kom ik het liefst met de fiets naar kantoor. Fietsen is fantastisch." Lees het fietsverhaal van Sander.

Fietsverhaal Sander

Voor Brigitte is de fiets de logische keuze

“Fietsen is goed voor mijn lijf. Ik vind het belangrijk dat ik een fit en gezond lijf heb, dan functioneer ik beter en ben ik een fijner mens.” Brigitte haar verhaal lees je hier binnenkort.

De fiets geeft Petra een autonoom gevoel

"Fietsen betekent voor mij onafhankelijkheid. Door mij epilepsie mag ik sinds een jaar niet meer autorijden. Het is dus een noodzakelijke bezigheid maar wel een hele prettige." Petra haar verhaal lees je hier binnenkort.

Caby is op de fiets sneller dan met de auto

“Ik gun anderen om ook verder te kijken dan hun eigen onmogelijkheden, te ontdekken hoe ontspannend fietsen kan zijn en geen filefrustratie meer mee te maken.” Caby haar verhaal lees je hier binnenkort.