‘Fietsen past perfect bij mijn duurzame manier van leven en werken’

De gezondheidsfreak, de gewone fietser of de met wind in de rug type. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Raj noemt zichzelf de milieubewuste fietser.

‘Door te fietsen bespaar ik 250 kilo CO2-uitstoot per jaar! Daar haal ik als duurzaamheidsexpert enorm veel plezier uit,’ zegt Raj Kumar (45). De auto laat hij dus lekker staan voor zijn dagelijkse woon-werkritjes van 2,5 kilometer tussen Veldhoven en de ASML campus. Hij en zijn collega’s kunnen gebruik maken van een fietsregeling, krijgen fietskilometers vergoed en er staan e-bikes klaar voor ritten van en naar het station en op de campus zelf. ‘Daarnaast is fietsen natuurlijk ook een prima manier om je lijf gezond en fit te houden. Die twee principes, duurzaam en gezond leven, passen we ook toe in ons gezinsleven. Zo koken we ’s zomers op zonne-energie, eten vegetarisch en kopen lokaal.’

Fiets naar je Werk Dag: fiets jij mee op 25 mei?

Om aandacht te vragen voor de Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023, vroegen wij samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun fietsverhaal. Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Wat is jouw reden om ’s ochtends op de fiets te stappen? Je kunt je nog opgeven voor de Fiets naar je Werk Dag: dat kan hier.

> Alle fietsverhalen lezen? Bekijk ze hier.
> Meer weten over de Fiets naar je Werk Dag en waarom fietsen naar en vanuit je werk zo goed voor je is? Je leest er hier alles over. Tip: check onze rekentool en tel uit je winst!