‘Ik blijf mezelf verrassen’

De gezondheidsfreak, de gewone fietser of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist het wind in de rug type, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Rudy noemt zichzelf een buitenmens bij uitstek.

‘Ik ben een liefhebber van bewegen en eten, altijd goed om deze twee af te wisselen.’ Rudy Pater (30) is radiologisch laborant bij Saxenburgh Medisch centrum in Hardenberg en woont in Gramsbergen. ‘Eerst moest ik drie kwartier rijden met de auto naar mijn werk, bij mooi weer pakte ik soms de racefiets. Nu ik verhuisd ben, hoef ik nog maar 6 kilometer te fietsen. Dichter bij mijn werk wonen levert meer tijd op voor andere dingen zoals een rondje fietsen of een heerlijke curry maken.’

Steeds weer anders
‘Fietsen is vrijheid en brengt altijd een lach op mijn gezicht, ook als het regent. Ik geniet rustig van de omgeving en vergeet de dagelijkse werkstress. Het is ook makkelijker om fietsend eens een andere route naar huis te nemen en zo mijn dagelijkse patroon te doorbreken. Elke fietsrit verrast weer vanwege de andere weersomstandigheden, de veranderende natuur en de afwijkende route.’ Ook nieuw is het parkeerterrein en de fietsenstalling bij Rudy’s werkgever: ‘De stalling is helaas nu al veel te klein. De fietsen passen er in de winter al niet eens allemaal in.’ Over het fietsplan en de fietskilometervergoeding is hij beter te spreken. ‘Fietsen is een feestje, probeer het en je wint op alle vlakken.’

Fiets naar je Werk Dag: fiets jij mee op 25 mei?

Om aandacht te vragen voor de Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023, vroegen wij samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun fietsverhaal. Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Wat is jouw reden om ’s ochtends op de fiets te stappen? Je kunt je nog opgeven voor de Fiets naar je Werk Dag: dat kan hier.

> Alle fietsverhalen lezen? Bekijk ze hier.
> Meer weten over de Fiets naar je Werk Dag en waarom fietsen naar en vanuit je werk zo goed voor je is? Je leest er hier alles over. Tip: check onze rekentool en tel uit je winst!