‘Met de fiets weet ik tenminste hoelang ik erover doe’

Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Sander noemt zichzelf de gewone fietser!

‘Ondanks dat ik een leaseauto heb, kom ik het liefst met de fiets naar kantoor. Fietsen is fantastisch. Niet alleen vanwege de beweging en het milieu, maar ook vanwege de voorspelbaarheid. Met de fiets kan ik veel beter plannen hoelang ik er over doe,’ zegt Sander Vernooij (43). Hij woont in Utrecht en fietst dagelijks 10 kilometer naar zijn werk als vakgroepleider Engineering Constructie bij BAM Advies & Engineering.

Goede voorbeeld geven
BAM heeft een fietsplan en een fietskilometervergoeding voor niet-leaserijders. Er is een fietsenstalling en douches, maar ze missen nog wel een fietspomp volgens Sander. ‘Al fietsend geniet ik van de omgeving, kan ik onderweg mijn werk mentaal ordenen en soms fiets ik gezellig samen met collega’s terug. Ik ben bewust gaan fietsen om gezond(er) te zijn en blijven, iets te doen voor het milieu en een goed voorbeeld te zijn voor anderen.’

Fiets naar je Werk Dag: fiets jij mee op 25 mei?

Om aandacht te vragen voor de Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023, vroegen wij samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun fietsverhaal. Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Wat is jouw reden om ’s ochtends op de fiets te stappen? Je kunt je nog opgeven voor de Fiets naar je Werk Dag: dat kan hier.

> Alle fietsverhalen lezen? Bekijk ze hier.
> Meer weten over de Fiets naar je Werk Dag en waarom fietsen naar en vanuit je werk zo goed voor je is? Je leest er hier alles over. Tip: check onze rekentool en tel uit je winst!