‘Een auto is zoveel gedoe’

Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist een gewone fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Arnold noemt zichzelf de sociale fietser!

Het avontuur trekt voor Arnold Dongelmans. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en dat doet hij het liefst samen met anderen. De consultant organiseert dan ook evenementen voor de andere twintigers en dertigers onder zijn collega’s bij CGI. Dagelijks fietst hij 15 kilometer tussen huis en werk. ‘Ik vind het fijn om samen te fietsen met collega’s. Dan gaat de tijd snel en het is gezellig. Via CGI kunnen we belastingvrij een fiets kopen en we krijgen 9 cent per fietskilometer vergoed.’

Geen stress

‘Nieuwe omgevingen verkennen op de fiets, dat vind ik fijn, net als lekker buiten zijn. De route door het Groningse stadspark is heel mooi. Ook merk ik dat fietsen bijdraagt aan mijn gezondheid, zeker omdat ik veel zittend werk doe. Ik voel me fijn na het fietsen, fysiek ontspant het mij. Het is efficiënt, bespaart tijd en stress. Vooral stress, want bij een auto komt zoveel kijken. Een fiets is een eenmalige aankoop met misschien af en toe wat onderhoud, that’s it. Het is goedkoop en je kunt overal naartoe zonder afhankelijk van iemand te zijn.’

Fiets naar je Werk Dag: fiets jij mee op 25 mei?

Om aandacht te vragen voor de Fiets naar je Werk Dag op 25 mei 2023, vroegen wij samen met NFP Groep fanatieke fietsers naar hun fietsverhaal. Buitenmens bij uitstek, de gezondheidsfreak of de milieubewuste fietser. Of ben jij juist de sociale fietser, zoek jij innerlijke rust op de fiets of ben jij een echte roadtripper? Wat is jouw reden om ’s ochtends op de fiets te stappen? Je kunt je nog opgeven voor de Fiets naar je Werk Dag: dat kan hier.

> Alle fietsverhalen lezen? Bekijk ze hier.
> Meer weten over de Fiets naar je Werk Dag en waarom fietsen naar en vanuit je werk zo goed voor je is? Je leest er hier alles over. Tip: check onze rekentool en tel uit je winst!