Gratis fietsonderhoud voor fietsers op Fiets naar je Werk Dag

Op Nationale Fiets naar je Werk Dag trakteren Koninklijke Gazelle en Werken in Beweging fietsers in Utrecht op gratis fietsonderhoud.

Veel medewerkers van de diverse bedrijven op Industrieterrein Lage Weide in Utrecht pakken dagelijks de fiets naar het werk. De landelijke Fiets naar je Werk Dag was voor Gazelle en Werken in Beweging (een initiatief van de Fietsersbond en Wandelnet) daarom de perfecte gelegenheid om deze medewerkers én hun fietsen eens flink in het zonnetje te zetten. De fietsers werden verrast met een gratis fietscheck, klein onderhoud en een schoonmaaksessie voor hun fiets. Zodat ze weer veilig op weg kunnen naar nog meer fietskilometers!

Fietsen levert o.a. extra levensduur op
Gazelle en Werken in Beweging doen er alles aan om meer fietskilometers te stimuleren. Fietsen is goed voor het klimaat, voor de luchtkwaliteit en de doorstroming van het verkeer. Werknemers die meer bewegen voor, tijdens of na het werk zijn fitter, hebben een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Uit onderzoek van Decisio (2021) blijkt onder andere dat elk uur dat je fietst, een half uur extra levensduur op oplevert! Bereken de effecten van meer bewegen in de rekentool van Werken in Beweging.