Werken in Beweging certificeert Wandelvriendelijke bedrijven

De top 50 bedrijven die hebben meegedaan aan de Ommetje Bedrijven Challenge van de Hersenstichting en Wandelnet worden beloond voor hun inzet. Zij ontvangen een certificaat Wandelvriendelijk Bedrijf omdat zij wandelen op de kaart zetten.

Wandelen heeft weliswaar in coronatijd een ontzettende vlucht genomen, maar staat in het bedrijfsleven nog in de kinderschoenen. Fietsen kent al een lange geschiedenis als het gaat om integratie in het bedrijfsleven: arbeidsvoorwaarden, faciliteiten of kilometervergoeding versus fiets van de zaak. Er bestaat dan ook een Europees Erkend Certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf.

Voor wandelen kan dit ook! Daarom willen wij met het uitgeven van het certificaat Wandelvriendelijk Bedrijf werkgevers belonen voor hun inzet rondom wandelen binnen de organisatie. Het is een aanmoediging om wandelen onder de aandacht te blijven brengen en te integreren binnen het bedrijf.

Tegen bedrijven die enthousiast zijn om lopen/wandelen van, naar en tijdens het werk te stimuleren zeggen wij eigenlijk, GOED BEZIG! En we ondersteunen ze met tips en tricks om nog meer vormen van lopen/wandelen in te zetten zoals wandelend vergaderen, een ommetje lopen, traplopen of lunchwandelen. Bedrijven positief stimuleren nog meer beweging uit de werkdag te halen, is onze missie. Dit doen wij door goed gedrag te belonen, met onder andere een Wandelvriendelijk certificaat en aanvullende tips.

Top 50 Ommetje Bedrijven Challenge
Er doen maar liefst 272 bedrijven mee met de challenge. De bedrijven die in de top 50 van de Ommetje Bedrijven Challenge eindigen (de challenge loopt tot en met 31 maart) belonen wij met het certificaat Wandelvriendelijk Bedrijf. Daar loop je toch nog wat extra ommetjes voor?

Het certificaat Wandelvriendelijk Bedrijf wordt uitgegeven door Werken in Beweging (samenwerking van Wandelnet & Fietsersbond) en de Hersenstichting in het kader van de Wandel tijdens je Werk-dag 2021!

Wandelvriendelijk Bedrijf worden?

Is wandelen naar, van en tijdens het werk bij jouw bedrijf ook een groeiend fenomeen of wellicht al de norm? Mail dan naar info@werkeninbeweging.nl en wellicht komt jouw bedrijf ook in aanmerking voor het certificaat.

Werken in Beweging moedigt wandelen naar, van en tijdens het werk aan!