Fit for the Job

Wat leuk dat je via de toolkit van JOGG - Fit for the Job bij ons terecht bent gekomen. We zitten op een dag gemiddeld 9 uur: tijd om in beweging te komen. Door vaker te bewegen naar, tijdens en vanuit het werk word je productiever, creatiever en gezonder.

Fietsen naar het werk

Wist je dat werknemers die fietsen naar het werk gelukkiger zijn dan automobilisten?

Zou je wel naar het werk willen fietsen, maar is je fiets hier niet goed genoeg voor? Dan kan je jouw leerbedrijf vragen of zij een regeling kunnen bieden om een deel van de kosten voor een nieuwe fiets te betalen, of een leasefietsregeling toe te passen. Door te fietsen naar het werk krijg je dagelijks voldoende beweging en kom je met minder file-stress aan op het werk. Fijn voor jou, maar ook voor jouw werkgever!

Voor de werkgever zijn er financiële regelingen zoals een belastingvoordeel van de belastingdienst: zo kunnen bedrijven hun werknemers een fiets aanbieden. Ook zijn er verschillende partijen die meer kunnen vertellen over leasefietsen, deelfietsen of welke fiets het meest geschikt is voor de woon-werk afstand van je werknemers. Op onze aanbiederspagina hieronder vind je ze allemaal in een overzicht.

Fietsen naar het werk

Er zijn verschillende partijen die je meer kunnen vertellen over een leasefiets en leasefietsregelingen. We hebben een overzicht voor je verzameld op onze aanbiederspagina.

Lees meer

Geef jezelf een trap onder de kont

Wist je dat bij elke stap die jij zet op een trap, je 200 spieren gebruikt?

Veel mensen kiezen vaak uit gemak of gewoonte voor de lift of de roltrap, ook op het werk. Maar wat nou als je er een gewoonte van maakt om dagelijkse de trap te pakken? Traplopen is namelijk een goede, gratis work-out omdat je veel spieren en energie verbruikt. Door bijvoorbeeld posters op te hangen bij de lift met teksten zoals ‘Betrapt’ of ‘Kies de verbrand-trap’, motiveer je jezelf en collega’s om de trap te pakken. Download hieronder de gratis goodiebag met o.a. de trapposters.

Voor werkgevers zijn er verschillende manieren om werknemers uit te dagen vaker de trap te pakken. Verstop cadeaubonnen of fiches in het trappenhuis. Verbind bijvoorbeeld leuke prijzen aan de fiches zoals een gratis smoothie in het bedrijfsrestaurant. Je zult zien, binnen no time wordt traplopen de norm. Onze trap-fiches zijn hieronder aan te vragen in de gratis goodiebag.

Reken met onze rekentool eenvoudig uit wat traplopende collega’s jouw organisatie opleveren en reserveer een deel van dat budget voor beloningen.

Wanneer 25 collega’s dagelijks 2 etages de trap omhoog pakken in plaats van de lift, dan bespaar je als werkgever ruim €22.000,- per jaar aan toegenomen arbeidsproductiviteit & vermeden ziekteverzuim.
Rekentool

Vraag de gratis goodiebag aan

Kom in beweging en vraag meteen de gratis goodiebag aan. Deze is gevuld met allerlei kant en klare materialen zoals trapposters, kaarten, vloerstickers en trapfiches met gebruiksaanwijzing.

Weeting = Walking Meeting

Wist je dat kleine groepen die wandelend vergaderen tot betere oplossingen komen?

Naast dat meer bewegen tijdens je werkdag sowieso gezond is, maakt wandelen een overleg productiever én creatiever. Verruil die grijze kantoortuin vaker voor een groene wandelvergadering!

>> klik hier om alles te lezen over Weeting (wandelend vergaderen)