Gratis advies in spreekuren met Max Mooij van de Fietsersbond

Max Mooij is adviseur fietsen naar het werk bij de Fietsersbond en verantwoordelijk voor Fietsvriendelijk Bedrijf. Omdat september in het teken staat van de terugkeer van de fietsende werknemer, geeft Max gratis advies aan organisaties in 4 infiets-spreekuren. Alles wat je moet weten over fietsen naar het werk en wat daar bij komt kijken hoor je op 4 dinsdagen in september en oktober.

Fietsfaciliteiten
Dinsdag 14 september
09.30 – 10.30 uur
Via Zoom

Het onderwerp van het eerste spreekuur is Fietsfaciliteiten. Welke basisfaciliteiten hebben je fietsende medewerkers nodig? Denk daarbij aan een plek om veilig en droog de fiets neer te zetten, verlichting, een goede fietspomp en een douche- en kleedruimte. Maar er komt veel meer bij kijken zoals ‘wat is een goede fietsenstalling?’ en ‘hoe ga je om met meer fietsende werknemers en de ruimte?’. Ook is belangrijk om na te denken over service: wat heeft een fietser nodig in en rondom het bedrijf? Maar er is meer… Op dinsdag 14 september gaat Max het gesprek aan met Simone Vonken van de Technische Universiteit Eindhoven. Stel jouw vragen, praat mee en krijg advies!

Meld je aan via LinkedIn.

Vitaliteit
Dinsdag 21 september
09.30 – 10.30 uur
Via Zoom

Het onderwerp van het tweede spreekuur is Vitaliteit. Welke doelen stel je als werkgever op het gebied van vitaliteit bij je werknemers, zowel fysiek als mentaal. Hoe stimuleer je actieve mobiliteit (door bijvoorbeeld fietsstimulering campagnes) en hoe communiceer je daarover naar je werknemers? Ook worden de voordelen van meer bewegen besproken, voor zowel je gezondheid als voor je portemonnee.

Meld je aan via LinkedIn.

Fiets stimuleren met veranderd parkeerbeleid
Dinsdag 28 september
09.30 – 10.30 uur
Via Zoom

Het onderwerp van het derde spreekuur is Fiets stimuleren met veranderd parkeerbeleid. Een belangrijk onderwerp omdat parkeerproblemen een urgente aanleiding kunnen zijn voor een verandering in het mobiliteitsbeleid. Het is een mooi moment om gedragsverandering te stimuleren: kies de fiets in plaats van de auto. Maar hoe doe je dit, hoe communiceer je hierover en hoe zet je aan tot actie?

Meld je aan via LinkedIn.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Dinsdag 5 oktober
09.30 – 10.30 uur
Via Zoom

Het onderwerp van het vierde, en laatste, spreekuur is Secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe ga je als werkgever om met voorwaarden die anders reizen stimuleren? Er komen mooie voorbeelden van fietsvriendelijke werkgevers aan bod over hoe zij dit hebben aangepakt. Daarnaast is het leasen van fietsen steeds relevanter en worden ‘ouderwetse’ fietsplannen in een nieuw jasje gestoken. Wat biedt jouw organisatie werknemers om het aantrekkelijker te maken om voor de fiets (of het OV) te kiezen?

Meld je aan via LinkedIn.